Pátý ročník Špilberk Food Festivalu | Lesensky.cz

Agentura Lesensky.cz podpořila jubilejní pátý ročník Špilberk Food Festivalu

Profile picture for user Veronika Duchoňová
Veronika Duchoňová
6. 6. 2016

Uplynulý červnový víkend na brněnském hradu Špilberk již popáté ovládli čeští mistři gastronomie. Od pátku 3. do neděle 5. června zde celá řada šéfkuchařů, vinařů a dalších odborníků milovníkům dobrého jídla zprostředkovala jedinečný gurmánský zážitek. Brněnská PR a marketingová agentura Lesensky.cz celou akci mediálně podpořila, stejně jako předchozí ročník.

Na nádvoří Špilberku nechyběla celá řada kuchyňských a barmanských show, umění sabráže - otevírání  šampaňského setnutím hrdla šavlí, porcování obřího tuňáka nebo soutěž v otevírání ústřic. Návštěvníci mohli navíc letos ochutnat opravdu neotřelé pokrmy, jako například francouzskou specialitu – šneky, v režii rodinné šnečí firmy z Olomouce Barkona Snails. Mezi tradičnějšími menu vyčníval také projekt Brouk na talíři, díky němuž mohli zájemci okusit nevšední pokrmy s restovanými cvrčky, sarančaty nebo bourcem morušovým. Kromě řady zavedených restaurací se zde několik podniků představilo úplně poprvé.  "Podpora akcí s výbornou reputací jako je právě Špilberk Food Festival nás velmi těší a jsme otevření další spolupráci do budoucna," uvedla Karolína Křenková z agentury Lesensky.cz.

SFF (2)

Na letošním festivalu se představilo více než 15 různých vinařství.

Návštěvníci si pokrmy mohli vychutnávat přímo na hradbách s výhledem na celé Brno.

Návštěvníci si pokrmy mohli vychutnávat přímo na hradbách s výhledem na celé Brno.

Pro malé děti byla připravena školička vaření.

Pro malé děti byla připravena školička vaření.

SFF (8)

Doprovodný program skýtal celou řadu kuchařských show - zde Janko Martinkovič z KOISHI fish & sushi restaurant.

Doprovodný program skýtal celou řadu kuchařských show - zde Janko Martinkovič z KOISHI fish & sushi restaurant.

Spousta návštěvníků přes prvotní zdráhání nakonec podlehla šnekům po burgundsku.

Spousta návštěvníků přes prvotní zdráhání nakonec podlehla šnekům po burgundsku.